hallo beste reuzen vrienden,

Onze juffen van de kleuterschool zitten niet stil. In de maand februari brachten zij een toneelstuk over de axen van Axenland. De kleuters maakten kennis met de eigenschappen van de 10 dieren. Vooral Zieme de pauw kreeg veel aandacht, omdat wij onze kleuters al een beetje willen voorbereiden op de komst van de opera. Zieme de pauw is een ax die durft om zich te tonen en dat is wat wij gedurende deze periode met onze kleuters ook doen. Durf jezelf te zijn, maar durf ook te tonen wat je allemaal kan.

het verhaal:
Jef de leeuw ging een verjaardagsfeestje organiseren, want hij was jarig. De uitnodigingen had hij zelf ontworpen en alle dieren mochten naar zijn feest komen. Eén voor één bracht hij de uitnodiging tot bij de dieren en alle dieren reageerden anders. 
Hier zie je hoe trots Jef (juf Fennia) de leeuw is. Jarig zijn is toch echt wel fijn.
Het eerste huis was van Kadosj (juf Goele) de kameel. Kadosj bekeek de uitnodiging, maar of hij in de namiddag vrij was voor een feestje, dat wist hij nog niet. Na het bekijken van zijn agenda, was hij gelukkig vrij en kon hij zeker komen naar Jef zijn feestje.
 Dagje (juf Valérie) wasbeer was erg onder de indruk van de uitnodiging. Zij vond het geweldig dat Jef dit allemaal zelf kon maken. Dagje wasbeer wou dan ook alles horen over het geplande feest en was erg fier op Jef de leeuw.
Bonkie (juf Ilse) de steenbok vond dat hij het kaartje veel te laat kreeg en dat hij geen zin had in al die drukte, maar hij bedankte Jef de leeuw voor de uitnodiging.Bizi (juf Kristel) bever las de uitnodiging en trok al meteen een schort aan. Op een feest hoorde natuurlijk een grote lekkere taart en daar zou zij wel voor zorgen. Als Jef nog hulp nodig had, mocht hij altijd langs komen.
 Bolletje (juf Lidy) poes was nog maar net aan haar middagslaapje begonnen of ook zij kreeg al bezoek van Jef de leeuw. Gelukkig is het feestje niet te vroeg, zo kan zij toch nog even een dutje doen.
Toen Jef de leeuw bij het huis van Itsj (juf Lisa) de uil aankwam, kon Itsj alles al vertellen. Hij had alles gezien en gehoord. Itsj de uil kwam ook naar het feest

 Krik (juf Annelies) de havik bekeek de uitnodiging, maar hij vond de letters op het kaartje veel te klein, de tekening kon beter en het uur was ook niet het goede moment. Krik de havik ging zijn best doen om op tijd te zijn.
Als Jef de leeuw voor het huis van Slosse (juf Marjon) de schildpad stond, kwam Slosse schildpad heel verlegen kijken wie er aan zijn deurtje stond. Een feestje voor Jef de leeuw, daar had ze wel zin in, maar alleen daar naar toe gaan dat durfde ze niet.
Slosse schildpad telefoneerde even naar Bizi bever of ze niet samen naar het feest konden gaan. Dat vond Bizi geen enkel probleem, na het bakken van de taart haalde Bizi bever Slosse schildpad op.Zieme (juf Natalie) de pauw kwam recht van de winkel toen zij Jef de leeuw voor haar huis zag staan. Vrolijk en met veel zwier toonde zij al haar aankopen. Elke jurk paste wel bij een gelegenheid, maar een jurk voor een verjaardagsfeest daar had zij in de winkel nog niet aan gedacht. Jef de leeuw begreep niet waarom Zieme nu volledig over haar toeren was. Jef de leeuw trooste Zieme en liet duidelijk verstaan dat de jurk voor hem niet van belang is, maar dat hij het heel erg fijn zou vinden als Zieme naar zijn feest kwam.Eén voor één kwamen de dieren uit hun huis, want over een kado had Jef de leeuw niet gesproken. Wat konden zij voor Jef de leeuw doen of wat konden zij geven als kado?  Zieme de pauw had een geweldig idee en kroop in een grote doos met een strik op. Zij was het kado en ging een voorstelling geven op het grote verjaardasfeest. De taart van Bizi werd met veel smaak opgegeten en alle dieren, maar vooral onze Jef de leeuw waren tevreden.
Tot de volgende keer...

groeten van het reuzenteam