November en december waren maanden vol sprookjes...De jongste kleuters konden genieten van een toneelstuk gebracht door onze kleuterjuffen. Het sprookje dat de kleuters konden ervaren was Rapoensel.

juf Fennia als oude vrouw
Er was eens een meisje Rapoensel die als baby werd meegenomen door een oude vrouw, die graag jong wou blijven. Als de oude vrouw over de haren van Rapoensel wreef, dan voelde zij zich weer heel jong. Daarom hield de oude vrouw Rapoensel bij haar.

juf Nathalie als Rapoensel
Rapoensel mocht haar haren nooit knippen, anders ging de kracht van haar haren verloren. Rapoensel zat dan ook jarenlang opgesloten in het torenkamertje.

juf Lidy als stoere ridder
Gelukkig was er een stoere ridder die op zoek ging naar het verdwenen prinsesje Rapoensel. De stoere ridder heeft gelukkig niet zo lang moeten zoeken. Samen vluchtten zij het bos in. De oude vrouw liet het hier niet bij en in een gevecht met de ridder sneed Rapoensel haar haren af met een zwaard. De oude vrouw gaf de strijd op en keerde weer terug naar haar torenkamertje.
eindeDe stoere ridder nam Rapoensel mee naar het kasteel waar haar mama en papa lang op haar hadden gewacht. Iedereen in het kasteel was blij dat Rapoensel eindelijk weer thuis was.
De stoere ridder en Rapoensel leefden nog lang en gelukkig...De oudere kleuters konden genieten van een sprookjesmix, ook gebracht door de eigen kleuterjuffen.
Deze groep kleuters zagen het verhaal: de kleren van de keizer en klein Duimpje.
juf Marjon als keizer en juf Kristel als knecht

Er was eens een keizer die nooit tevreden was over zijn kleding. Op een dag stuurde de keizer zijn knecht op stap, om de beste kleermaker mee te brengen naar zijn kasteel. De keizer was altijd op zoek naar vernieuwing.
juf Lisa als kleermaakster en juf Tinne de huishoudster
De knecht had een kleermaakster gevonden die wel hele speciale kleding maakte. Alleen slimme mensen konden deze knappe kleding zien.Hier toont de kleermaakster haar prachtige mantel, speciaal ontworpen voor de keizer. De keizer twijfelde of hij die mantel wel zag, maar omdat hij zichzelf heel slim vond, zag hij toch wel die mooie mantel. De kleermaakster werd bedankt voor haar diensten en kon met zakken vol gouden munten terug naar huis.
juf Goele speelde klein Duimpje
Achter een struik had klein Duimpje alles gehoord. Die kleermaakster is een bedrieger, zij verkoopt enkel lucht. Klein Duimpje kon niet geloven dat die kleding voor de keizer was en snelde naar het kasteel.Op het kasteel aangekomen vertelde klein Duimpje dat de keizer bloot rondloopt. Al onze kleuters hadden het ook gezien en riepen luid "De keizer is bloot!". De keizer kon zijn oren niet geloven. Gelukkig kwamen klein Duimpje en onze kleuters net op tijd, anders had de hele stad met die blote keizer gelachen. 
einde
Klein Duimpje kreeg ook zakken vol gouden munten en de knecht die heeft niemand nog gezien.

Het was weer een leuke maand, niet alleen de juffen hadden veel plezier, maar ook de kinderen genoten van de keizer zonder kleren.


Wat er in de maand januari en februari gaat gebeuren, daar zal je nog even op moeten wachten.